Udlejning af hjælpemidler

Hvor længe skal man leje, før det bedre kan betale sig at eje, er nok et spørgsmål, mange stiller sig selv, inden de kaster sig ud i at leje. Prisen er næsten altid en faktor, men det handler også om kvalitet og miljø.

Er du villig til at gå på kompromis med kvalitet og komfort, findes der billige kørestole til salg, det er ofte en billigere løsning end leje - men det kan være en dårlig miljømæssig beslutning – medmindre du køber den brugt.

Udlejning af hjælpemidler på rehaps

Alle kan leje og udleje hjælpemidler på rehaps. Hvis du som privatperson har et hjælpemiddel stående, som du ikke bruger ret ofte, kan du udleje det i dets stillestående perioder.

Er udlejning en del af din forretning, kan du stadig udleje gennem rehaps.

Kan man leje hjælpemidler hos kommunen?

I nogle kommuner kan man låne sig frem, og i andre kan man leje hjælpemidlerne. Du kan kontakte hjælpemiddeldepotet i din kommune og forhøre dig om mulighederne.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg lejer et hjælpemiddel?

Der er et par ting, som er værd at være opmærksom på, når du vil leje et hjælpemiddel. Det første er prisen, hvad er inkluderet, og hvad er ikke inkluderet. De fleste, der udlejer hjælpemidler, tillægger et gebyr for rengøring og håndtering. Prisen på gebyret varierer og kan virke høj, hvis man blot skal leje for en weekend.

Prisen på udlejningsannoncerne på rehaps.dk kan være opgivet som dagspris, ugepris eller månedspris. Derfor kan det for nogle annoncer se dyrt ud ved første øjekast, men det skyldes, at prisen er opgivet som månedsleje. På annoncerne kan du læse, hvilken lejeperiode prisen dækker over, og ligeledes kan du læse, om gebyr for håndtering og rengøring er inkluderet eller tillægges den oplyste pris.

Vær opmærksom på at afhentning og aflevering af hjælpemidlet som oftest ikke inkluderet i lejeprisen.

Skal du fx leje en kørestol, kan du selv stå for afhentning og aflevering. Men hvis du skal leje en plejeseng, vil det som regel være nødvendigt at alliere sig med en fragtmand, der har en lukket kassebil med lift.

Dækker min indboforsikring det hjælpemiddel, jeg har lejet?

De fleste indboforsikringer dækker ting, som du lejer, nøjagtigt som var det dine egne ting. Du kan læse i policen, hvad din indbosikring præcist dækker.