El-kørestole

En elektrisk kørestol giver frihed og selvstændighed til mange, som ellers ville være afhængige af andres hjælp for at komme omkring.

Find den perfekte el-kørestol brugt på rehaps

rehaps finder du et varierende udvalg af brugte elkørestole, der opfylder forskellige behov. Og uanset om du søger en Eloflex elkørestol brugt eller du blot er nysgerrig på at se udvalget af brugte el kørestole, er rehaps det rette sted at kigge.

Inden du kaster dig ud i et køb, er der forskellige overvejelser, du kan gøre dig for at finde frem til den helt rette model.

 

Mobilitet og valg af brugt el-kørestol

Det er primært brugte el-kørestole, der passer til midlertidige eller situationsbetingede behov du finder på rehaps. De mere avancerede modeller til varige behov bevilliges normalt af kommunen.

Udvalget af elektriske kørestole på rehaps varierer, og det derfor vigtigt at du lader dine individuelle behov og tænkte anvendelse af el-kørestolen være rettesnor for dit valg. Husk, at der løbende kommer nye modeller til salg, så slå koldt vand i blodet, hvis du ikke finder den rette ved første kig.

Har du ikke tid til at vente på, at den rette model kommer til salg. Har du mulighed for selv at indrykke en annonce, hvor du søger den model el-kørestol, du er på udkig efter.

 

Er der forskel på el-kørestol til indendørs og udendørs brug?

Når du vil at købe en elektrisk kørestol, der primært er til indendørs brug, er der flere forhold du kan overveje.

   • Stolens størrelse
   • Hjulenes størrelse
   • Og venderadius, som er afgørende for indendørs kørsel.

 

For el-kørestole til udendørs brug er det værd være opmærksom på;

 • Trækkraft
 • Hjulstørrelse
 • Affjedring
 • Rækkevidde
 • Alt sammen for at sikre, at stolen kan klare ujævnt terræn og længere ture.

 

Sammenklappelige el-kørestole til rejsebrug

En el-kørestol der er sammenklappelig kan være en praktisk løsning, især hvis du ofte er på farten eller har brug for en kørestol, der let kan pakkes sammen. De findes mange forskellige sammenklappelige modeller, som mere eller mindre er designet til at imødekomme fleksibilitet og mobilitet. De mindre modeller har en stor fordel på steder med begrænset plads, såsom supermarkeder, hoteller og restauranter, hvor det kan være udfordrende at manøvrer rundt. Derudover er de sammenklappelige el-kørestol ideelle, når du har behov for at transportere den i bil, tog eller fly, da de nemt foldes sammen og ikke er større end de kan være i bagagerummet på selv små biler.

 

Overvejelser om komfort og justeringsmuligheder

For at få optimal glæde af en el-kørestol er det afgørende at prioritere komfort og justeringsmuligheder.

Justeringsmuligheder er fx højdejustering, justerbar bredde mellem armlænene, ryglænet vinkel og justerbare fodstøtter. Hav altid antitip-funktionen aktiv på din el-kørestol, det forhindrer, at stolen tipper bagover, når du forcerer kantstene og lign.

En bekvem siddepude kan gøre en betydelig forskel i siddekomforten, især hvis du har planer om at sidde i kørestolen over længere tidsperioder.

Jo mere komfortabelt du føler dig i kørestolen, og jo bedre den opfylder dine behov, desto mere glæde får du af den!

 

Valget mellem ny eller brugt

Priserne på elektriske kørestole varierer betydeligt efter model og funktioner. De mere simple modeller er ofte tilgængelige til privatkøb, mens de specialiserede modeller kan udgøre en betydelig investering.

Når du køber en brugt el-kørestol, er det ikke kun en økonomisk fordelagtig beslutning det gavner også miljøet.

Alternativt kan du overveje at leje den elektrisk kørestol, specielt hvis du kun har brug for den i en kortere periode.

 

Fart, rækkevidde og lovgivning

Færdselsloven kategoriserer elektriske kørestole som motordrevne køretøjer, og det er hastigheden der afgør, om du skal benytte fortov eller cykelsti.

 • Er hastigheden lav (max 6 km), skal du benytte fortovet
 • Hurtigere modeller (max. 15 km) skal køre på cykelstien.

 

Du finder hele regelsættet på færdselsstyrelsen hjemmeside

*Du skal ikke have kørekort for at køre i en el-kørestol.

 

Batterikapaciteten er afgørende for rækkevidden på en elektrisk kørestol. Det er derfor vigtigt, at være opmærksom på at kørestolens batteri har en kapacitet, der indfrier de forventninger du har til, hvor lange strækninger du vil køre, uden at oplade undervejs.

De ’små’ batterier har typisk kapacitet til kortere strækninger på 15-25 km. Hvor de ’store’ batterier har kapacitet til længere strækninger på op til 50-55 km eller mere.

 

Her kan du findes skønne destinationer til udendørs eventyr

Søger du inspiration til naturoplevelser i kørestol, tilbyder Naturstyrelsen en oversigt over 63 let tilgængelige faciliteter, der er tilgængelige for kørestol-og rollatorbrugere.

 

Uanset dine specifikke behov og præferencer, har rehaps.dk en løsning til dig. Besøg vores platform og udforsk vores udvalg af brugte el-kørestole, og find den perfekte følgesvend til din mobilitet og frihed.